[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Over Optiek Animo

Wie zijn wij
Garantie
Nieuws
In de pers
Contact
  
Handige links

Zorgverzekering
Bril passen
Aanmelden nieuwsbrief
  
Info

Sitemap
Algemene voorwaarden
Disclaimer & privacy
  
Copyright optiek-animo.nl
  
Uw Opticien aan Huis
55+
 
Staar(Cataract)
Bij staar wordt de ooglens troebel. Het is één van de meest voorkomende oogziekten in de wereld en vooral ouderen worden erdoor getroffen. Maar soms is het een erfelijke kwestie.
Optiek Animo kan middels een optometrisch onderzoek vaststellen of er sprake is van staar. Een oogarts bepaalt vervolgens of de staar in een vergevorderd stadium is en geopereerd moet worden.
 
Nastaar
Na een staaroperatie kan er na verloop van tijd nastaar ontstaan. Dit houdt in dat het kapsel waar de kunstlens in geplaatst is wazig wordt. De klacht is dan ook waziger zien, ondanks dat de bril de juiste sterkte heeft. Met een korte nastaar laserbehandeling kan de oogarts dit probleem verhelpen.
 
Macula degeneratie (MD)
Slijtage van het centrale deel van het netvlies komt meestal pas op latere leeftijd voor. Mensen gaan steeds slechter zien en het beeld wordt vertekend: rechte lijnen worden als krom of golvend waargenomen. Optiek Animo test dit met de Amsler kaart:
Alleen een oogarts kan bepalen of de macula degeneratie behandeld kan worden om progressie te remmen.

 

Mouches volantes
Mouches volantes is het bekende verschijnsel van zwevende of drijvende sliertjes of stipjes tegen een lichte achtergrond. Dit zijn dus de dunne vezels in het glasvocht die op deze wijze zichtbaar worden.
 
Naarmate je ouder wordt, verandert de structuur van het glasvocht, waardoor het kan krimpen. Het gevolg daarvan kan zijn dat het gedeeltelijk loslaat van het netvlies. Wat in principe helemaal niet erg is. Door het krimpeffect kun je echter wel last hebben van lichtflitsjes, doordat het glasvocht aan het netvlies trekt. Daarna kun je ook meer last hebben van mouches volantes. Die flitsen gaan echter vanzelf over en het verschijnsel veroorzaakt verder geen problemen voor het oog.